Po ETOC na Portugalskemnovica

Krešo Keresteš, sobota, 12.04.2014
ETOC precizna orientacija

Po ETOC na Portugalskem

Krešo in Mateja na Evropskem prvenstvu v precizni orientaciji nista dosegla zastavljenih ciljev.

Med 81. tekmovalci v PreO Krešo le na 57., Emil Kacin iz OK Azimut na 59. in Mateja na 60. mestu. Vsak izmed njih je po dveh dneh od 40 točk uspel zbrati le 33. Klub temu, da je bila karta doline Vale de Barris pri Palmeli posebej pripravljena za to tekmovanje, so minimalna odstopanja posameznih zastavic lahko povzročila uspeh (1. Jari Turto in 2. Antti Rusanen, oba FIN - 40 točk) ali velik neuspeh (Lauri Kontkanen, FIN - 31 točk). Ne glede na to, je najboljšim vseeno uspelo. Med najboljšimi šestimi so bili le Skandinavci.

Tekmovanje v disciplini TempO je bilo za Slovensko reprezentanco prvič na programu prvenstev. Zato se je na to tekmovanje še posebej pripravljala. Tekmovanje je potekalo na golf igrišÄu Palmela Village. V predtekmovanju, kjer je nastopilo 103 tekmovalcev, sta se med 36 uvrstila Krešo in Emil, Krešo kot 4. in Emil kot 11. v svoji predtekmovalni skupini. Krešo je bil eden izmed treh, ki mu je uspelo progo končati le z eno napako oz. 30 sekundami pribitka. V finalu je bila zgodba drugačna, saj ni nikomur uspelo progo končati brez najmanj dveh napak. Predvsem je za večino tekmovalcev bila usodna 3. postaja. Krešo in Emil sta na 6 postajah (30 kontrol) naredila 7 napak, kar ju je vodilo na 26. in 27. mesto. Zmagal je Antti Rusanen, ki je bil najuspešnejši tekmovalec prvenstva.

Rezultati, karte in rešitve


Sorodne novice

1. slovaško prvenstvo v preO

Prvo Slovaško prvenstvo v precizni orientaciji sta v kraju Borský Mikuláš odlično pripravila brata Furucz. Zahtevna proga, odlična karta in zanimiv teren z dobro mednarodno udeležbo so zadovoljili apetite vseh tekmovalcev.

Seminar trasiranja in priprave v Vrsarju

Seminar za trasiranje prog v precizni orientaciji smo tokrat organizirali v Vrsarju na Hrvaškem. Udeležili smo se ga Mateja, Vid in Krešo ter Emil in Igor iz OK Azimut. Seminar je bil usmerjen predvsem v trasiranje tempO prog, ker Mateja in Emil nameravata letos organizirati tekmovanja v tej disciplini.

Lipica Open TrailO

V Povirju na Krasu smo organizirali 2-dnevno tekmovanje v precizni orientaciji. V elitni kategoriji je tekmovalo 27 tekmovalcev iz Bolgarije, Hrvaške, Italije, Slovaške in Slovenije. Zmagal je naš član Marco Giovannini, ki je bil najboljši v obeh disciplinah, preO in tempO.

TempO na Cerkno Cupu

Na Rupah nad Idrijo sta Emil in Klemen na Cerkno Cupu pripravila TempO tekmovanje, kjer smo jima pri izvedbi pomagali tudi člani OK Trzin. Tekmovanja s štirimi postajami se je udeležilo 27 tekmovalcev iz Francije, Rusije in Slovenije.

3 Trzinci na Svetovnem prvenstvu

Svetovnega prvenstva v Italiji se bodo udeležili trije člani OK Trzin. Metka bo nastopila na SP v orientacijskem teku, Mateja in Krešo pa na SP v precizni orientaciji. Obe tekmovanji bosta potekali vzporedno na območjih pokrajin Veneto (Benetke in Asiago) in Trentino (Lavarone, Levico Terme).

OT in TempO ob 30. obletnici v orientaciji

Trije člani OK Azimut, Aleš Poljanšek, Emil Kacin in Jožko Jazbar so se pred 30. leti udeležili svoje prve tekme v orientacijskem teku in v počastitev tega jubileja pripravili tekmi v orientacijskem teku in TempO.