Lipica Open TrailOnovica

Krešo Keresteš, nedelja, 08.03.2015
Lipica Open TrailO precizna orientacija preO tempO

Lipica Open TrailO

V Povirju na Krasu smo organizirali 2-dnevno tekmovanje v precizni orientaciji. V elitni kategoriji je tekmovalo 27 tekmovalcev iz Bolgarije, Hrvaške, Italije, Slovaške in Slovenije. Zmagal je naš član Marco Giovannini, ki je bil najboljši v obeh disciplinah, preO in tempO. To je bila Marcova druga zaporedna zmaga na tem tekmovanju. Tudi v A kategoriji smo zabeležili domačo zmago, kjer je Vid Keresteš zmagal v konkurenci treh.

ÄŒe ste zamudili na tekmovanje, se lahko za trening preizkusite na tej povezavi.

Lipica Open TrailO

Odzivi na tekmovanje:

trailO.it (Marco Giovannini)

FISO (P.I.)

Facebook stran OK Vihor

"Danas je održano i prvo ovogodišnje natjecanje u preciznoj orientaciji koje se takoÄ‘er održavalo u Lipici u Sloveniji. Prvo natjecanje bilo je u disciplini pre-O. Pobjedio je Talijan Marco Giovannini koji je točno odgovorio na svih 19 kontrola ispred Dušana Furucza iz Slovačke (takoÄ‘er svi točni odgovori) i Elvia Ceresera iz Italije. Najbolji Hrvat bio je Tomislav Varnica na šestom mjestu sa 18 točnih odgovora. Ivica Bertol bio je dvanaesti, a Iva Lovrec trinaesta. Iva Lovrec je ovim plasmanom nastavila niz solidnih rezultata i u godini kada se Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji održava u Hrvatskoj ozbiljno je istaknula svoju kandidaturu za reprezentaciju. Natjecanje se nastavlja sutra disciplinom tempO."

Jan Furucz na Facebook strani Bearing towards the C-flag

"New TrailO season began in Central Europe. Very nice competition in karst terrain were in Lipica, Slovenia. Thank you very much Krešo Keresteš, organizer."

Lipica Open TrailO


Sorodne novice

Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!

Danes je v Lizboni potekala 2. tekma Evropskega pokala v precizni orientaciji, na kateri je za Slovenijo in hkrati kot član OK Trzin nastopil Marco Giovannini. Tekma je glede na rezultate morala biti zelo zahtevna, saj so vsi tekmovalci naredili najmanj 3 napake.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

OK Vihor pred WTOC

OK Vihor je pred Svetovnim prvenstvom, ki ga bodo organizirali konec junija v Zagrebu in Karlovcu, izpeljal dve ločeni tekmi. Prvo tekmo, Vihor TempO Challenge je 12. aprila v zapušÄeni vojašnici v Jastrebarskem pripravil Tomislav Varnica.

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...