O klubu

Orientacijski klub Trzin je bil ustanovljen leta 2004 kot prostovoljno, nepridobitno in samostojno združenje športnikov in simpatizerjev športa, ki združuje, vključuje in povezuje članstvo z namenom izvajanja športnih dejavnosti. Kmalu za tem je klub postal član Orientacijske zveze Slovenije.

Klub skrbi predvsem za množičnost in popularizacijo precizne orientacije in orientacijskega teka ter tudi ostalih športnih panog orientacijskega športa. Ena glavnih nalog je skrb za kakovostno in vrhunsko pripravo športnikov ne glede na starost, spol in telesne sposobnosti. S prizadevanji za dvig kakovosti in kakovostno pripravo naših članov, razvijamo tudi njihove karakterne vrline in jih vzgajamo v duhu fair-playa. S skrbjo za šport invalidov, je edini orientacijski klub v Sloveniji, ki ima v svojem članstvu tudi invalide.

Mnogi naši tekmovalci se lahko pohvalijo s številnimi odmevnimi uspehi in naslovi. Predvsem uspešni so tudi na mednarodni ravni v precizni orientaciji, med katerimi so najuspešnejši Krešo Keresteš s tremi medaljami s svetovnih prvenstev, med katerimi sta dve zlati, in eno medaljo z evropskega prvenstva, Mateja Keresteš z zlato medaljo s svetovnega prvenstva ter  Niko in Timi ÄŒižek z medaljama z Evropskega prvenstva.

Z izvajanjem aktivnosti v naravi, mora klub skrbeti tudi za založniško dejavnost z izdajanjem posebnih podrobnih kart namenjenih športni orientaciji.

Z organizacijo tekmovanj in treningov v precizni orientaciji ter tudi različnih tečajev in predstavitev, velja trzinski klub za najvidnejšega in najdejavnejšega med slovenskimi klubi na tem področju. Tako je dobro klubsko delo kmalu preraslo na mednarodno področje, med katerimi je bila tudi ustanovitev skupnega mednarodnega tekmovanja SLO-CRO TrailO Cup, ki je kasneje preraslo v današnji CHIS TrailO Cup, sistem odprtih tekmovanj na območju Hrvaške, Madžarske, Italije in Slovenije.