Klubsko prvenstvo OK Azimutnovica

Krešo Keresteš, sobota, 13.06.2015
OT Kalce klubsko prvenstvo OK Azimut

Klubsko prvenstvo OK Azimut

Klubska prvenstva so družabni dogodki, kjer se člani kluba borijo za klubski prestiž. Pred tem padajo stave, kdo bosta postala klubska prvakinja in prvak, po tekmi pa navadno sledi piknik. Tako je bilo tudi 13. junija na Kalcah, ko je OK Azimut organiziral svoje klubsko prvenstvo.

Matjaž Štanfel je izdelal novo karto in trasiral proge. Na razpisu je na izseku karte teren izgledal zanimiv, nekaj vrtač, odprti prehodi med zaplatami gozda. Do starta je res bilo tako, tudi nekaj naslednjih kontrol je bil gozd primeren za normalen tek, kmalu pa je postajalo vse bolj kamnito, da vsak korak med kamni ni bil več siguren. Dovolj pove tudi zmagovalni čas Nejca Zormana iz OK Komenda, ki je s 26.25 na 3,2 km dolgi progi edini dosegel mejo 10 min/km. Klubski prvak je postal Peter Tušar, klubska prvakinja pa Nuša Jeram, ki si je sicer prvo mesto delila z Moniko Ravnikar iz OK Komenda.

Trzinci: 5. mesto Vid med otroci, 7. mesto Anja in 32. mesto Krešo.


Sorodne novice

SLO3days

OK Tivoli je pričel v lanskem letu z organizacijo 3-dnevnega tekmovanja Slovenia in 3 days. Ime, ki napoveduje bistveno več, kot tri tekme v OT v okolici Ljubljane. Kakorkoli, letos so tekmovanja potekala od 5. do 7. junija v Tivoliju in na Igu.

Deževni dan na Jelovici

Cel teden lepo sončno vreme, da bi si morali poiskati kakšen izlet v gore, da ne bi bilo prevroče. Kot nalašÄ je bila za 31. maja napovedana tekma v OT na Jelovici. In kot nalašÄ je ta dan deževalo.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...