1. slovaško prvenstvo v preOnovica

Krešo Keresteš, nedelja, 29.03.2015
Slovaška Češka precizna orientacija preO

1. slovaško prvenstvo v preO

Prvo Slovaško prvenstvo v precizni orientaciji sta v kraju Borský Mikuláš odlično pripravila brata Furucz. Zahtevna proga, odlična karta in zanimiv teren z dobro mednarodno udeležbo so zadovoljili apetite vseh tekmovalcev. Nenavadna pravila dovoljujejo, da naslov pridobi najboljši član slovaškega kluba. Tako je prvi slovaški naslov pripadel Hrvatu Ivu Tišljarju.

V absolutni konkurenci je Krešo za Ivom zaostal le eno sekundo na časovni kontroli in osvojil 2. mesto. 3. mesto je osvojil Slovak Pavol Bukovac, ki je progo enako kot predhodnika zaključil s polnim številom točk, vendar s slabšim časom na časovni kontroli. Mateja je bila 29. (7 napak), Anja 35. (10 napak) in Vid 43. (19 napak, vendar z zelo solidnim rezultatom na časovnih kontrolah).

Borský Mikulaš

Pohvaliti je potrebno tudi lepo tekmovanje s prijetnim druženjem v ProstÄ›jovu, ÄŒeška. Zahvaljujoč družini Dudík, je bilo to tekmovanje dobro ogrevanje za Slovaško prvenstvo. Tekmovanje je bilo izvedeno v dveh delih. Na prvem delu so bile samo AZ kontrole, na drugem pa običajne. Tudi tu je bil najboljši Hrvat Ivo Tišljar pred Slovakom Jánom Furuczem in ÄŒehom Liborjem Forstom. Krešo 4., Mateja 6., Anja 15. in Vid 20. med 21 tekmovalci.

Prostejov


Sorodne novice

Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!

Danes je v Lizboni potekala 2. tekma Evropskega pokala v precizni orientaciji, na kateri je za Slovenijo in hkrati kot član OK Trzin nastopil Marco Giovannini. Tekma je glede na rezultate morala biti zelo zahtevna, saj so vsi tekmovalci naredili najmanj 3 napake.

OK Vihor pred WTOC

OK Vihor je pred Svetovnim prvenstvom, ki ga bodo organizirali konec junija v Zagrebu in Karlovcu, izpeljal dve ločeni tekmi. Prvo tekmo, Vihor TempO Challenge je 12. aprila v zapušÄeni vojašnici v Jastrebarskem pripravil Tomislav Varnica.

Seminar trasiranja in priprave v Vrsarju

Seminar za trasiranje prog v precizni orientaciji smo tokrat organizirali v Vrsarju na Hrvaškem. Udeležili smo se ga Mateja, Vid in Krešo ter Emil in Igor iz OK Azimut. Seminar je bil usmerjen predvsem v trasiranje tempO prog, ker Mateja in Emil nameravata letos organizirati tekmovanja v tej disciplini.

Lipica Open TrailO

V Povirju na Krasu smo organizirali 2-dnevno tekmovanje v precizni orientaciji. V elitni kategoriji je tekmovalo 27 tekmovalcev iz Bolgarije, Hrvaške, Italije, Slovaške in Slovenije. Zmagal je naš član Marco Giovannini, ki je bil najboljši v obeh disciplinah, preO in tempO.

Najuspešnejša slovenska orientacistka neuradnega Evropskega pokala 2014 je ...

... Mateja Keresteš !!! Na zadnjem tekmovanju sezone se je brez napake na progi uvrstila na odlično 5. mesto. Krešo je na predzadnjem tekmovanju osvojil 6. mesto, Emil (OK Azimut) pa 17. mesto.