Trening kamp pred Svetovnim prvenstvom v precizni orientacijinovica

KreÅ¡o KeresteÅ¡, četrtek, 03.07.2014
precizna orientacija trening

Trening kamp pred Svetovnim prvenstvom v precizni orientaciji

3-dnevni trening kamp smo organizirali v Kamniški Bistrici, na Veliki planini in v Ljubljani namesto tekmovanja, ki je bilo planirano na ÄŒrnem Vrhu nad Idrijo.

Prijav na tekmovanje, ki bi potekalo med tednom (1.-3. julija), je bilo absolutno premalo. Zato je bila odločitev, izpeljati trening kamp, prava. Udeležilo se ga je 12 udeležencev iz ÄŒeške, Estonije, Italije, Španije, Ukrajine in Slovenije, ki smo se skupno pripravljali na prihajajoče Svetovno prvenstvo v precizni orientaciji.


Sorodne novice

1. slovaško prvenstvo v preO

Prvo Slovaško prvenstvo v precizni orientaciji sta v kraju Borský Mikuláš odlično pripravila brata Furucz. Zahtevna proga, odlična karta in zanimiv teren z dobro mednarodno udeležbo so zadovoljili apetite vseh tekmovalcev.

Seminar trasiranja in priprave v Vrsarju

Seminar za trasiranje prog v precizni orientaciji smo tokrat organizirali v Vrsarju na Hrvaškem. Udeležili smo se ga Mateja, Vid in Krešo ter Emil in Igor iz OK Azimut. Seminar je bil usmerjen predvsem v trasiranje tempO prog, ker Mateja in Emil nameravata letos organizirati tekmovanja v tej disciplini.

Lipica Open TrailO

V Povirju na Krasu smo organizirali 2-dnevno tekmovanje v precizni orientaciji. V elitni kategoriji je tekmovalo 27 tekmovalcev iz Bolgarije, Hrvaške, Italije, Slovaške in Slovenije. Zmagal je naš član Marco Giovannini, ki je bil najboljši v obeh disciplinah, preO in tempO.

Najuspešnejša slovenska orientacistka neuradnega Evropskega pokala 2014 je ...

... Mateja Keresteš !!! Na zadnjem tekmovanju sezone se je brez napake na progi uvrstila na odlično 5. mesto. Krešo je na predzadnjem tekmovanju osvojil 6. mesto, Emil (OK Azimut) pa 17. mesto.

Na DP PreO dobra udeležba

Marco Giovannini se je tudi letos zelo potrudil in pripravil progo za Državno prvenstvo v preO. To je hkrati štelo tudi za CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Tekmovanje je potekalo na Tolstem vrhu nad Vranskim skupaj z Državnim prvenstvom v orientacijskem teku, v disciplini štafete.

Po Bubo Trailo Cupu

Po delno deževni 3. etapi Bubo TrailO Cupa so se zastavice sušile pri Niku in Timiju. ...