TempO za osnovnošolcenovica

Krešo Keresteš, torek, 13.05.2014
precizna orientacija TempO

TempO za osnovnošolce

V OK Tivoli so tudi letos izpeljali promocijsko tekmovanje v disciplini TempO, ki šteje za Slovensko TempO ligo 2014.

Predvsem zahvaljujoč Alešu Ferencu, vodji tekmovanja, se je tekmovanja, ki je potekalo na igrišÄu OŠ Kašelj v Ljubljani, udeležilo 26 tekmovalcev. Med njimi je bilo le nekaj izkušenih orientacistov, nekaj učiteljev in staršev, kar nekaj učencev in med njimi kar 9 prvošolcev. Osupljivo je, da so tudi najmlajši, ki nimajo še nobenih orientacijskih osnov, uspeli brez večjih težav uspešno določiti položaje kontrol na karti.

Iz OK Trzin sem se tekmovanja edini udeležil. Ne glede na to, da je bila tekma promocijskega značaja in da traser Jan Dovč, zase pravi, da se mora še veliko naučiti, je bila zame pomembna, saj nimam veliko priložnosti, da bi kdo meni postavil progo, kjer bi se lahko preizkusil in tudi testiral svojo pripravljenost. Škoda le, da sta bili postavljeni le dve postaji s skupaj 10 kontrolami.


Sorodne novice

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...

1. slovaško prvenstvo v preO

Prvo Slovaško prvenstvo v precizni orientaciji sta v kraju Borský Mikuláš odlično pripravila brata Furucz. Zahtevna proga, odlična karta in zanimiv teren z dobro mednarodno udeležbo so zadovoljili apetite vseh tekmovalcev.

Seminar trasiranja in priprave v Vrsarju

Seminar za trasiranje prog v precizni orientaciji smo tokrat organizirali v Vrsarju na Hrvaškem. Udeležili smo se ga Mateja, Vid in Krešo ter Emil in Igor iz OK Azimut. Seminar je bil usmerjen predvsem v trasiranje tempO prog, ker Mateja in Emil nameravata letos organizirati tekmovanja v tej disciplini.